SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Från en till 6 biljoner på 20 år
February 28th, 2013

6,1 biljoner (tusen miljarder) sms skickades i världen under 2010. Motsvarande siffra år 2000 var 17 miljarder och 1992 var siffran ett. Det var när Neil Papworth från Sema Group skickade ett meddelande till Richard Jarvis på Vodafone den 3 december 1992. Textmeddelandet löd ”Merry Christmas”.
I det tidiga 80-talet var sms bara tänkt som en funktion att meddela användaren om det kommit ett meddelande i ens röstbrevlåda, men från och med 1985 stod det klart att textmeddelanden skulle kunna bli en egen funktion i det nya digitala mobila systemen. I början gick utvecklingen för sms långsamt och det berodde nog främst på att det var otydliga regler kring hur man skulle ta betalt för dem. Men så fort det blev klart så steg trafiken snabbt. Och idag räknar man till över 6 tusen miljarder om året.
Ett historiskt sms för Svenskar att dra sig till minnes är det första sms att skickas mellan två statschefer. Det var när Carl Bildt skickade ett sms till USA:s dåvarande president, Bill Clinton.
Efter att Bildt skickat meddelandet så ringde Rosenbad upp Vita huset och meddelade att presidenten hade fått ett meddelande. Därefter kunde president Clinton motta denna modernitet.
Vid slutet av sin ämbetsperiod var det inte alls lika uppseendeväckande.
Det är imponerande hur tekniken går framåt, men i samma hastighet måste vi har mer el för att driva allt. Och då kan man behöva billig el. Som du kan få med hjälp av elavtal.biz.


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa