SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Jakten på diamanten
March 17th, 2014

När man var liten spelade man gärna sällskapsspelet “Den försvunna diamanten”. Spelplanen var en karta av Afrika och en bana man skulle gå efter och upptäcka olika värdefulla diamanter. Det var oerhört spännande att försöka hitta den stora, vita diamanten. I verkligheten är kampen för att hitta diamanter inte lika romantisk och spännande. Åtminstone inte för de som jobbar i diamantgruvorna. Mycket blod har spillts genom seklerna i kampen om de riktigt värdefulla diamanterna. Och de största fynden hägrar. Tre av de mest värdefulla diamanterna som någonsin upptäckts är:
“The Allnatt Diamond”. En kuddformad diamant på 101,29 karat (20,258 gram), namngiven efter Major Alfred Ernest Allnatt som tros ha funnit diamanten. Värdet beräknas till 3 miljoner dollar.
“The Moussaieff red diamond”. En trekantig, röd diamant på 5,11 karat (1,022 gram). Den hittades i Brasilien av en lokal bonde. Detta är den största och dyraste rödfärgade diamant av triangulära snitt som man känner till idag. 1990 köptes den, och fick sitt namn, av Moussaieff Juvelerare Ltd. Värdet är 7 miljoner dollar.
“The Heart of Eternity” är den sällsyntaste diamant som någonsin hittats. Den beskrivs som en Fancy Vivid Blue och är hjärtformad och på 27,64 karat (5,528 gram). När den hittades är osäkert med det var någonstans i en diamantgruva i Sydafrika. Priset är på hela 16 miljoner dollar.
Man kan förstå hur de giriga och hänsynslösa gått över kroppar för att komma över dessa ädelstenar.
För oss som bara vill vara snyggt utsmyckade hittar vi allt vad vi behöver på http://www.smycke.eu


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa