SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Låna Pengar, då kliver kvinnan in
March 13th, 2013

Då kliver kvinnan in
I Pakistan bor Rukhsana Bibi. Det är 37-årig ​​kvinna som lever med sin familj, två söner och två döttrar. Hon är en mycket hårt arbetande kvinna och jobbar som sömmerska med sitt hem som bas. Hennes man jobbar med handel av getter, kor och andra djur. Detta är en verksamhet som med nöd och näppe täcker familjens behov. Han skulle vilja utöka sin verksamhet så att familjen kan få det bättre ställt – men de har inga pengar att göra de investeringar som krävs för att expandera. Mannen har försökt ta lån, men har för låg kreditvärdighet för att få ett lån som tillåter en rimlig vinst. Och att Rukhsana – som kvinna i Pakistan – skulle ta ett lån är inte möjligt på något sätt.
Dock har hon en annan fördel som kvinna om familjen behöver låna pengar. Genom Kiva, som är en internationell hjälporganisation som ger mikrolån till behövande i tredje världen för att befrämja tillväxt och stabilitet, så har hon förtur som kvinna. Dessutom är lånen därifrån långt bättre för en fattig familj än vad lokala banker är villiga att erbjuda – ens de med kreditvärdighet. Därför blir det nu möjligt för familjen att göra de nödvändiga investeringarna och utöka verksamheten. De ser fram emot en bättre levnadsstandard än de har nu.
Söker du också efter en långivare som vill ge dig ett bra lån med bra ränta och förutsättningar – då är ett bra alternativ att gå in på www.alfabanken.se och fylla i en ansökan.

 


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa